fbpx

Om oss: Familjen bakom Rallarhustruns

 

Så började vår resa

Hösten 2020 sålde vi vårt hus vid kusten, stuvade in barn och katter i bilen och for till en liten stuga i skogen i hjärtat av Skåne. Vi var vid en punkt när allt gick på rutin och vardagen kändes mer som… administration. Det gick så långt att Frida började skriva  imaginära dödsrunor om sig själv, och de var… så ruskigt tråkiga. Så long story short, vi stod där i skogsbrynet, fulla av entusiasm, nyfikenhet (och en hel del ångest), med nycklar i hand till en väldigt nedgången gammal kursgård.

Sedan dess har vi skrattat och gråtit, snickrat och slipat, sågat och planterat. Vår vision om Rallarhustruns veranda & logi börjar bli verklighet och vi har välkomnat våra första gäster hit. Vi vill erbjuda en plats att vila på en stund. Ett modernt värdshus där människor från olika delar av världen kan stanna till, umgås och njuta av traktens vackra natur. Hållbarhet är grundläggande när vi fattar beslut, och gården värms numera upp av solpaneler (titta på hotelltaket, de syns knappt!) Vi är väldigt glada att just du vill komma hit och vara en del av den. Välkommen!

Tips! Om du vill veta mer om oss och följa vårt projekt finns vi på Instagram under @Rallarhustruns

om oss och Vår syn på hållbarhet

Vi som driver Rallarhustruns växte upp när ozon-hålen var som störst över Australien, sälarna dog i Öresund och regnskogen skövlades i Brasilien. När vi startade företaget bestämde vi att hållbarhet ur alla tre dimensioner skulle sätta ramarna.  Ekonomisk hållbarhet skulle gå hand i hand med social och ekologisk sådan. Det är ingen lätt uppgift. Vårt samhälle premierar storskalighet och snabbhet. Det vill säga motsatsen till att exempelvis spendera veckor med att leta upp små lokala leverantörer av produkter till vår restaurang. Hitta ekologiska viner (vi har ekologisk champagne!) och som någon slags grädde på moset lyckas ordna en hållbar leveranskedja av detta.

På ett sätt kan man säga att Rallarhustruns har hållbarhet inbygd. Alla våra byggnader är återvunna. Det har nämligen stått på andra platser tidigare och sedan flyttats hit. Vi spinner vidare på tanken, och med några få undantag är nästan alla möbler och inredningsföremål som kommer till gården köpta på auktion, loppis, Blocket eller Marketplace.

När det kommer till rengöring, och tvål och schampoo, använder vi ekologiska produkter i stor utsträckning. Det samma gäller mat. Sammantaget lägger vi oerhört mycket tid på att hitta lokala och/eller ekologiska producenter. På menyn hittar du mycket lite rött kött (även om det finns!) och vi gör grymma veganska pizzor (som man inte alls behöver vara vegan för att gilla). Vi testar gärna spännande livsmedel som baconsmakande dulce-alger. Buffé är inte vår grej, vi serverar vid bordet istället. Svinnet vid buffé är enormt och dessutom tycker vi det är väldigt mycket trevligare med bordsservering. Då får vi ju en chans att prata med våra gäster. Vi hoppas att du som besöker oss ska uppskatta det vi gör och är väldigt glada att du kommer hit och gör vårt projekt möjligt!